Resepi Burung Puyuh Masak Lemak


Burung Puyuh Masak Lemak
Sumber: Majalah Perempuan Jun 1994


Bahan-Bahan:
4 ekor burung puyuh
100 gm bawang besar (dikisar)
30 gm bawang putih (dikisar)
10 gm kunyit hidup (dikisar)
30 gm cili boh
10 gm cili padi (dikisar)
2 keping asam keping
10 gm halia (dikisar)
1 biji kelapa (diambil santan)
50 gm tomato (untuk hiasan)
10 gm cili hijau
10 gm cili merah (untuk hiasan)
½ biji nanas (dihiris)
Cara:
Tumiskan bahan kisar. Masukkan juga cili boh dan serai. Kemudian tuangkan santan, didihkan hingga pekat. Masukkan burung puyuh dan nanas. Tunggu hingga masak. Masukkan barang hiasan.

4 comments:

Anonymous April 7, 2010 at 3:24 AM  

gamba 2 nampak mcm ayam je...awk nk tipu sye eeeehhhh

Anonymous April 10, 2010 at 4:19 AM  

betol la..nie mmg puyuh..lau tidak percaye cube beli dan masak..

Anonymous April 10, 2010 at 5:53 AM  

sy dh cbe...ternyata itu semua khayalan...

Anonymous April 13, 2010 at 6:00 AM  

awk nie..nie mmg kenyataan..mmg susah nk trime kenyataan..