Burung Puyuh Masak Lemak Sumber: Majalah Perempuan Jun 1994 | |
Bahan-Bahan: | |
4 ekor burung puyuh 100 gm bawang besar (dikisar) 30 gm bawang putih (dikisar) 10 gm kunyit hidup (dikisar) 30 gm cili boh 10 gm cili padi (dikisar) 2 keping asam keping | 10 gm halia (dikisar) 1 biji kelapa (diambil santan) 50 gm tomato (untuk hiasan) 10 gm cili hijau 10 gm cili merah (untuk hiasan) ½ biji nanas (dihiris) |
Cara: | |
Tumiskan bahan kisar. Masukkan juga cili boh dan serai. Kemudian tuangkan santan, didihkan hingga pekat. Masukkan burung puyuh dan nanas. Tunggu hingga masak. Masukkan barang hiasan. |
Resepi Burung Puyuh Masak Lemak
Posted by
wajibushahid
Wednesday, April 7, 2010
4 comments:
gamba 2 nampak mcm ayam je...awk nk tipu sye eeeehhhh
betol la..nie mmg puyuh..lau tidak percaye cube beli dan masak..
sy dh cbe...ternyata itu semua khayalan...
awk nie..nie mmg kenyataan..mmg susah nk trime kenyataan..
Post a Comment